Claudia van der Smaal leer- en gedragsspecialist en coach

Als ik op 30-jarige leeftijd betrokken ben bij een eenvoudige kopstaart botsing, weet ik nog niet dat dit de loop van mijn leven sterk zal beïnvloeden.

Ik krijg chronische pijnklachten en problemen met het verwerken en onthouden van informatie. Nu weet ik dat dit te maken heeft met de whiplash. Als ik daarna een schokkende gebeurtenis meemaak, dooft mijn levensenergie. Meedoen in de ratrace van de samenleving is voor mij een uitdaging. Ik trek me meer terug en voel me onbegrepen en soms alleen.

Lichaamswerk als ingang naar heling

Als ik in 2017 met nieuwe tegenslagen te maken krijg door een reeks operaties, zet ik de knop om en het vizier op come back. Het actief aan de slag gaan met het lichaamswerk van reflexintegratie van Dr. Masgutova zorgt voor de doorbraak. Reflexintegratie is gebaseerd op de lichaamsbewegingen die een baby maakt om neurologische paden in het brein aan te leggen. Deze verbindingen zorgen ervoor dat een kind zich kan ontwikkelen. Het leert zitten, staan, lopen, horen, zien, praten, voelen etc. Kortom het legt de basis voor een gezond volwassen leven. Een ongeval, trauma, chronische stress, operatie of andere gebeurtenissen kunnen verstoringen veroorzaken in deze neurale bedrading met uitval van functies, problemen in prikkelverwerking en pijnklachten tot gevolg. 

Het lichaamswerk met reflexintegratie zorgt er in mijn geval voor dat mijn klachten van overprikkeling verdwijnen. De balans en rust in mijn hoofd en lichaam herstelt zich. Bewegen gaat weer automatisch en zonder pijn. Spanningsklachten nemen af. Kortom mijn lichaam voelt goed en ik kan weer lekker hardlopen. Dit geeft me de energie die ik nodig heb om te leven in plaats van te overleven. 

Gedachtenkracht

Tijdens mijn opleiding in 2021 bij Sluis NLP Instituut leer ik het belemmerende gedrag en de strategieën herkennen die ik mezelf heb aangeleerd om te overleven. Ik ben aan de slag gegaan met helpende gedachten en overtuigingen. Ik krijg grip op mijn emoties en stemming. De mist in mijn hoofd trekt op.  Mijn levenslust, speelsheid en lichtheid komen terug. Ik beweeg weer flexibel en met plezier door het leven. Dit alles heeft mij gesterkt in mijn missie om ook voor anderen dit verschil te willen maken door verschillen te overbruggen. 

“Als ik het kan, kan een ander het ook”

Coaching en mindful bewegen

Met mijn kennis en ervaring op het gebied van trauma, chronische pijnklachten, stress en andere brein gerelateerde uitdagingen zet ik mij graag in voor een ieder die obstakels ervaart in het meedoen in onze samenleving. Ik maak in mijn sessies gebruik van NLP coaching, mindful bewegen en reflexintegratie. Met mijn coaching en behandeling zet ik in op talentontwikkeling, ik-kracht, grip krijgen op het eigen leven, positieve gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Ik bied een veilige haven en luisterend oor. Ik ben nieuwsgierig naar dat wat jou beweegt. Samen gaan we aan de slag in simpele kleine stappen op zoek naar de beste versie van jezelf. Als geen ander weet ik dat je groei zit in je uitdagingen. Mijn motto: “Iedere stap is er één vooruit”. Waarbij succes volgt op plezier.  

De sessies vinden plaats op een rustige, vooraf samen af te spreken, plek. Dit kan binnen of buiten zijn. Ook wandelend in de natuur is mogelijk.

Naast mijn werk als lifecoach, werk ik als psychomotorisch trainer en vriendschapscoach in de gehandicaptenzorg.

“Simple small steps make one big step”

Contact

Ervaar jij obstakels of uitdagingen in je gezondheid, je leven, je werk, school, gezin, vriendschap of heb je het gevoel dat je talenten onbenut blijven? Wil jij werk maken van: meer vrijheid in je handelen, rust in je lichaam en hoofd, grip op je emoties of positieve relaties aangaan? Zet dan je eerste stap naar groei en neem contact met me op.

Warme groet,

Claudia van der Smaal