Ik richt mij als psychomotorisch (kinder) coach in mijn praktijk ZienWijzer en als communicatiespecialist in de zorg op de ontwikkeling van de autonome kracht en talenten van kinderen, jongeren, zorgprofessionals en managers, zodat zij het beste uit zich zelf kunnen halen.

Afgelopen jaren merkte ik steeds vaker in mijn werk dat stress en chaos in de samenleving bij kinderen en zorgprofessionals zorgt voor het soms even kwijt zijn van de balans en regie. In de zorg en het onderwijs uit zich dit in onvrede bij het personeel, burn out en ziekteverzuim en het onbenut blijven van prachtige talenten en kwaliteiten.  Helaas zie ik ook steeds meer jonge kinderen en tieners zich door hun schooltijd worstelen.

Ik ben er van overtuigd dat als ouders en professionals in het onderwijs en de zorg meer vanuit ontspanning en eigen leiderschap in staat zijn hun rol in te vullen, dit een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Met mijn blog Wat een kracht deel ik kennis en informatie voor ouders, professionals, kinderen en jongeren om meer inzicht te geven in hoe je brein, lichaam en emoties met elkaar samenwerken. En wat kun je zelf doen om ze in balans te brengen en houden. Je persoonlijk leiderschap ontwikkelen gaat over: leren en werken vanuit een ontspannen basis en je eigen kracht en talenten benutten op je ‘droom’ te realiseren. Daar zet ik me graag voor in.

Claudia van der Smaal