Claudia van der Smaal leer- en gedragsspecialist en coach

Als ik op 30-jarige leeftijd betrokken ben bij een eenvoudige kopstaart botsing, weet ik nog niet dat dit de loop van mijn leven sterk zal beïnvloeden.

Dagelijks ervaar ik chronische lichamelijke pijnklachten. En ik krijg problemen met het verwerken en onthouden van informatie. Ondertussen weet ik dat dit te maken heeft met een niet herkende whiplash. Na een aantal heftige persoonlijke gebeurtenissen in mijn leven dooft mijn levensenergie. Meedoen in onze hectische maatschappij is voor mij een flinke uitdaging. Ik trek me steeds meer terug. Ik voel me onbegrepen en soms alleen.

Als ik in 2017 met nieuwe tegenslagen en een reeks operaties wordt geconfronteerd, zet ik de knop om en het vizier op come back. De lichaamsgerichte aanpak van reflexintegratie van Dr. Masgutova zorgt voor de eerste opwaartse beweging. Reflexintegratie is gebaseerd op de lichaamsbewegingen die een baby maakt om neurologische paden in het brein aan te leggen. Deze verbindingen tussen zenuwcellen zorgen dat een kind leert zitten, staan, lopen, horen, zien, praten, voelen etc. Kortom het is de basis voor een kind om zich te ontwikkelen en op te groeien tot een zelfstandige volwassene. Een ongeval, trauma, chronische stress, operatie of andere gebeurtenissen kunnen storing veroorzaken op deze neurale bedrading met uitval van functies als gevolg.

Door op regelmatige basis aan de slag te gaan met deze reflex bewegingen verdwijnt de overprikkeling en herstelt de rust in mijn lichaam en hoofd. Mijn lijf is weer in staat dagelijkse bewegingen nauwkeurig en automatisch uit te voeren en spanningsklachten nemen af. Ik voel mijn lijf weer en ben in staat pijnvrij te bewegen. Dit bespaart me veel energie. Energie die ik kan benutten om te leven in plaats van te overleven.

Tijdens mijn opleiding bij Sluis NLP Instituut leer ik de gedragspatronen en strategieën die ik mezelf heb aangeleerd om te overleven te herkennen. De belemmerende weet ik steeds makkelijker om te buigen naar helpende overtuigingen en gedrag. Ik krijg weer grip op mijn emoties. De mist in mijn hoofd trekt op. Mijn levenslust, energie en de lichtheid in mijn leven keert terug. Ik ben weer in staat me flexibel en met plezier door het leven te bewegen. Tijdens het coachen op de NLP Practitionar opleiding bij Sluis Instituut merk ik dat ik de juiste snaar weet te raken. Ik “zie” wat er schort en biedt de deelnemers ondersteuning in het aangaan van het eigen proces. Dit versterkt mijn passie om voor anderen verschil te willen maken.

Met het optrekken van de mist in mijn hoofd, heeft ook mijn hart zich geopend voor een ieder die het moeilijk heeft, speciaal voor die gene die belemmeringen ervaren in het meedoen in de samenleving. Mijn missie is geboren. Als psychomotorisch trainer, leer- en gedragsspecialist en NLP-coach zet ik me nu in om verschillen in de samenleving te overbruggen voor kinderen, jongeren en volwassenen met uitdagingen op brein niveau. Met mijn kennis en kunde, ervaringsdeskundigheid en liefdevolle aandacht maak ik graag voor deze groep het verschil. Ik ga door daar waar anderen stoppen op zoek naar dat wat werkt om hun ik-kracht te versterken. Dit alles met als doel:
• Meer vrijheid in het handelen
• Rust in lichaam en hoofd
• Grip op emoties
• Positieve relaties op werk en privé

Nieuwsgierig hoe dit werkt?! Neem dan contact met me op. Ik leer je graag hoe jij stappen zet die je dichter bij jezelf en je dromen brengen. Contact opnemen met mij is de eerste stap naar verandering. Immers “Iedere stap is er een vooruit”.

Warme groet,

Claudia