Claudia van der Smaal leer- en gedragsspecialist en coach

Als ik op 30-jarige leeftijd betrokken ben bij een eenvoudige kopstaart botsing, weet ik nog niet dat dit de loop van mijn leven sterk zal beïnvloeden.

Ik krijg last van chronische pijnklachten, overprikkeling, vermoeidheid en  problemen met het verwerken van visuele informatie. Na 15 jaar ontdek ik dat ik kamp met de klachten van een whiplash, ook wel Post Concussion Syndroom (PCS) genoemd. Het verlies van twee van mijn beste vrienden (2001 en 2014) heeft flinke impact op mijn leven. Mijn levensenergie dooft langzaam uit. Meedoen in de ratrace van de samenleving is voor mij een uitdaging. Ik trek me terug en voel me onbegrepen en soms alleen.

Lichaamswerk als ingang naar heling

Als ik in 2017 en 2018 verschillende operaties moet ondergaan, gooi ik het roer volledig om. Ik zet mijn gezondheid en mezelf op de eerste plaats. Ik ga lichaamsgericht aan de slag met reflexintegratie van Dr. Masgutova Dit zorgt voor dé doorbraak. Mijn prikkelgevoeligheid en vermoeidheid nemen af. Er komt rust in mijn lichaam en hoofd. Ik ben weer in staat om dat wat ik zie te verwerken en te onthouden. Ik beweeg weer zonder pijn en terugkerende blessures. Spanningsklachten nemen af. Kortom mijn lichaam voelt goed en ik kan weer lekker sporten (boksen en hardlopen). Dit geeft me de energie die ik nodig heb om te leven in plaats van te overleven. 

NLP: gedachtenkracht en helpende strategieën

Tijdens mijn opleiding in 2021 bij Sluis NLP Instituut leer ik belemmerende overtuigingen en strategieën die ik mezelf heb aangeleerd om te overleven, ombuigen naar helpend gedrag. Ik krijg weer grip op mijn emoties en stemming. De mist in mijn hoofd trekt op. Mijn levenslust, het plezier en de lichtheid komen terug. Ik beweeg weer flexibel door het leven. 

“Als ik het kan, kan een ander het ook”

NLP-coaching en mindful bewegen

Mijn verlangen en missie is een samenleving waarin iedereen evenwaardig meedoet. Dit motiveert mij iedere dag om mij in te zetten voor anderen die obstakels ervaren. Mijn kennis en ervaring op het gebied van trauma, verlies, chronische pijnklachten en vermoeidheid, stress en andere brein gerelateerde uitdagingen helpt mij daarbij. Ik maak gebruik van NLP-coaching en mindful bewegen. Bij specifieke lichamelijke klachten zet ik reflexintegratie. in. Ik gebruik, altijd in overleg met jou, wat nodig is voor positieve groei in jouw proces.

Tijdens de coaching geef ik je oa inzicht in hoe jij leert en groeit, je kwaliteiten en je ik-kracht. Samen werken we eraan dat jij weer grip krijgt op je emoties en je leven. Zelfstandig in staat zijn in simple, small steps te bewegen en groeien naar het leven waar jij naar verlangt. Dat is mijn uitgangspunt. Ik bied daarbij een veilige haven en luisterend oor. Ik ben nieuwsgierig naar dat wat jou beweegt. En jouw uitdagingen zijn de route naar groei. Mijn motto: Iedere stap is er één vooruit. En succes volgt op plezier.

Locatie

De sessies vinden plaats op een rustige, vooraf samen af te spreken, plek. Dit kan binnen of buiten zijn. Ook wandelend in de natuur is mogelijk.

Contact

Ervaar jij obstakels of uitdagingen in je gezondheid, werk, school, gezin, vriendschap, relaties of wil jij meer uit het leven halen? Wil jij leven vanuit vrijheid, rust in je lichaam en hoofd, grip op je emoties of positieve relaties aangaan? Zet dan de eerste stap naar groei en meld je aan via what’s appen of bel M 06 24 64 21 29 of vul het contactformulier in.

MyNLP app

Wat een kracht maakt gebruik van MyNLP. Dit betekent dat je gedurende de coaching de MyNLP app gratis kunt gebruiken om grip te houden op je persoonlijke ontwikkeling. Meer informatie over de app vind je op de website www.mynlp.nl

Warme groet,

Claudia van der Smaal
NLP-coach
Leer- en gedragsspecialist
Mindful beweegcoach

Een volledige indruk van mijn achtergrond en opleidingen vind je op mijn LinkedIn profiel